Hlavní obsah

Samková Ratha zastupovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Advokátka Klára Samková odmítla, že by měla hájit obviněného Davida Ratha, jak o tom informoval dřívější mediální zástupce rodiny Rathových František Šejnost. Ten podle ní postupoval neprofesionálně. Rath ani nikdo z jeho blízkých prý neprojevil o její služby zájem. Samková proto považuje tuto záležitost za ukončenou.

Foto: Archiv, Právo

Klára Samková

Článek

Samková Právu sdělila, že ji nikdo z rodiny obviněného poslance Davida Ratha dosud nepožádal o jeho obhajobu. "Pro mě osobně ta záležitost skončila a je tedy passé," řekla Právu jednoznačně Samková s tím, že tedy Ratha obhajovat nebude.

"Nemám zprávu o tom, že by pan Rath nebo někdo z jeho příbuzných měli zájem o mou obhajobu," dodala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policisté odvážejí Davida Ratha z vládního objektu Spiritka.

František Šejnost, který donedávna vystupoval jako mediální zástupce a zmocněnec rodiny Rathových, přitom informoval o probíhajícím jednání mezi Samkovou a rodinou poslance. To mělo být podmíněno podpisem plné moci manželky poslance.

Výbor doporučil Ratha vydat

O Davidu Rathovi od rána jednal sněmovní imunitní a mandátový výbor. Schůze se konala v hotelu Spiritka, který patří ministerstvu vnitra. Rath hovořil k poslancům zhruba hodinu a půl. Poslanci měli k dispozici také policejní odposlechy, ještě před tím zhlédli video ze zadržení obviněného poslance.

Ratha vyslýchá sněmovní výbor ve vile SpiritkaVideo: Novinky

Výbor následně jednomyslně doporučil Ratha k trestnímu stíhání vydat. "Mandátový a imunitní výbor konstatuje, že jsou dány podmínky pro trestní stíhání poslance," řekl předseda výboru Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám