Hlavní obsah

Opravu buštěhradského zámku, která má stát za zatčením Ratha, prověří audit

• Aktualizováno
Novinky, val

Projekt renovace buštěhradského zámku bude podroben auditu, který prověří, zda v rámci jeho financování nedošlo k pochybení. Právě financování renovace údajně stojí za úplatkářskou kauzou poslance Ratha. Uvedla to pověřená hejtmanka Zuzana Moravčíková (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úplatek, s nímž měla policie přistihnout Davida Ratha (ČSSD), souvisel se zakázkou na rekonstrukci zámku Buštěhrad u Kladna.

Článek

„Projekt bude nutno podrobit auditu, který určí, zda je vše v pořádku,“ uvedla po jednání krajské rady zastupující hejtmanka.

Moravčíková, která na postu hejtmana dočasně nahradila obviněného Davida Ratha, rovněž uvedla, že kontrolou projdou také všechny ostatní projekty, financované Evropskou unií. Zdůraznila však, že probíhajícím projektům nehrozí jejich zastavení. „Nehrozí, že bychom neměli prostředky na proplácení akcí, které jsou rozjeté,“ řekla.

O buštěhradském zámku se hovoří v souvislosti se zatčením Davida Ratha, který byl minulý týden zadržen bezprostředně po přijetí sedmimiliónového úplatku. Podle médií úplatek souvisel s údajně zmanipulovanou zakázkou na rekonstrukci zámku. Většinu nákladů na opravu měly pokrýt dotace EU z regionálního operačního programu Středočeský kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám