Hlavní obsah

Prymula povolává do služby všechny zdravotníky

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli rychle se zvyšujícím počtům nakažených zdravotníků vyzval v pátek ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) všechny občany, kteří mají zdravotnické vzdělání, aby se dobrovolně zapojili do boje s koronavirem.

Roman Prymula povolává do boje s koronavirem všechny zdravotníkyVideo: ČTK

 
Článek

„Čeká nás nelehká doba, kdy budeme potřebovat ruku každého z nás, protože zvládnout ta čísla, která tu jsou, bude velmi složité a chci vyzvat všechny, kteří jsou zdravotníci, byť v tuto chvíli v jiných profesích, ale jsou ochotni nám pomoci, aby tak učinili,” prohlásil ministr Prymula s tím, že situace je vážná.

Babiš: Buď budete opatření dodržovat, nebo zavedeme lockdown

Domácí

V Česku totiž rychle přibývá případů nákazy zdravotnických pracovníků. Za poslední den se podle Prymuly nakazilo 85 lékařů a téměř 200 sester, což je „alarmující”. Celkem se eviduje téměř 800 pozitivních lékařů a zhruba 1500 zdravotních sester.

„Jsou to data, která nám říkají, že kapacita systému nemusí být omezena jen počtem lůžek, ale i počtem personálu. Musíme udělat vše pro to, abychom zdravotníky ochránili, protože je budeme maximálně potřebovat,” uzavřel Prymula.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám