Hlavní obsah

Přestřelka mezi špičkami SPOLU. Stanjura se ve Sněmovně obořil na předsedajícího Bartoška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přestřelka mezi místopředsedou Sněmovny Janem Bartoškem (KDU-ČSL) a šéfem státní kasy Zbyňkem Stanjurou (ODS) se v úterý odehrála ve Sněmovně. Bartošek vyzval od předsednického pultíku ministra, aby představil na plénu bod, a nemluvil tak mimo téma. Stanjura se na něj o chvilku později obořil, ať mu nevstupuje do řeči.

Zbyněk Stanjura v Poslanecké sněmovněVideo: psp.cz

 
Článek

„Prosím, uveďte bod,“ vyzval na plénu ministra Stanjuru lidovecký místopředseda Sněmovny, když se ministr odchýlil od tématu.

„A před tím to bylo jak?“ tázal se ho vzápětí Stanjura. Reagoval tím na situaci na plénu, která se odehrála krátce před tím, kdy se u řečnického pultíku střídali jednotliví poslanci a mluvili k různým tématům.

Volby by vyhrála koalice SPOLU. Ze stran vede ANO stíhané ODS

Domácí

„To bylo předtím, než jsem otevřel bod. Vystupovala jednotlivá přednostní práva. Nyní vás žádám, abyste uvedl bod,“ odpověděl Bartošek.

„To je sice hezké, ale měl byste přistupovat ke všem stejně, což se evidentně neděje, ale já to unesu,“ reagoval šéf státní kasy na poslance ze své koalice.

Bartošek ho následně vyzval, ať ve své řeči pokračuje. „Úplně jste mě rozhodil,“ rozčiloval se za smíchu poslanců Stanjura.

„Věřte, že to nebylo…,“ spustil Bartošek. Myšlenku ale nedořekl. „Pane předsedo, nevstupujte mi do řeči. Nejsme v dialogu, že si budeme takto vstupovat do řeči. Děkuji pěkně,“ okřikl ho od řečnického pultíku následně ministr.

Spolu už jen SPOLU. Piráti a STAN jdou na tiskovce od sebe

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám