Hlavní obsah

Pracuje tu někdo? Poslanci ODS jeli zkontrolovat resort dopravy

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanci ODS ve středu odpoledne vyrazili tramvají z Poslanecké sněmovny zkontrolovat, jestli někdo pracuje na ministerstvo dopravy. Už ve vstupní hale na ně čekal nový šéf resortu Karel Havlíček (za ANO), který zároveň vede i resort průmyslu a obchodu. Poslanci se ho ptali na jeho plány v resortu a předali mu startovací kabely, aby se mu podařilo ministerstvo dobře nastartovat.

Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) dostal od ODS startovací kabelyVideo: Novinky

 
Článek

„Jedním z důvodů naší návštěvy je to, jestli tu vůbec lidé jsou. Bojíme se personálního rozvratu, protože podle mých informací je tu hodně cítit demotivace lidí,” řekl v úvodu návštěvy poslanec ODS Jan Bauer. Kromě něj dorazili i poslanci Ivan Adamec, Petr Beitl, Stanislav Blaha a Vojtěch Munzar.

Ministrovi následně předali dárek. „Předáváme vám startovací kabely, aby se to, co se na ministerstvu děje, zlepšilo, a abyste ministerstvo buď nastartoval nebo restartoval. Pokud vám to nepůjde, přijdou jiní. S tím počítejte,” dodal Bauer.

Foto: Novinky

Karel Havlíček dostal od ODS napájecí kabely

ODS: Doprava není pravá ani levá

Ministr Havlíček poděkoval a řekl, že je na práci na resortu připraven a že očekává, že to bude náročné.

To, že povede dva resorty, podle něj bylo nejlepším řešením, které vláda vybrala. On sám počítá i se zapojením premiéra.

Havlíček: Uzavírky na D1 musí řidiči přetrpět

Domácí

„Beru to tak, že si kolegové přejí, aby ministerstvo fungovalo, čemuž jsem rád. Oběma resortům se věnuji stejně,” vysvětloval poslancům s tím, že pendluje mezi oběma budovami, které stojí na vltavském břehu jen pár set metrů od sebe.

Havlíček přišel do resortu po odvolaném Vladimíru Kremlíkovi (za ANO), který skončil kvůli předražené zakázce na informační systém na elektronické dálniční známky. Od roku 2014, kdy má ministerstvo pod svými křídly hnutí ANO, je Havlíček už čtvrtým šéfem resortu.

Foto: Novinky

Poslanci ODS u ministerstva dopravy

„Rádi bychom věděli, jak je ministerstvo připraveno v tom, co na něj chystáte, protože doprava není politický problém a není pravá ani levá, a pokud váš předchůdce s pokrovou tváří říkal, že klidně posuneme výstavbu o pět let, tak to je podle nás neúnosný stav,” ptal se poslanec Ivan Adamec s tím, že se ministra na to samé budou ptát na hospodářském výboru příští týden ve Sněmovně.

Havlíček: Jsem terč, palte to do mě

Společně se ve zhruba půl hodinové debatě bavili o plánovaných personálních změnách, kdy Havlíček očekává, že do konce března změní organizační strukturu a uspořádá výběrová řízení na posty náměstků. Dalšími tématy byla výstavba dálnic - konkrétně byla řeč o D1, dokončení pražského okruhu nebo spojení s Polskem.

Havlíček poslance vyzval ke společné návštěvě Polska, aby se mohli společně bavit o rychlém dokončení D11.

Poslanci ODS řekli, že by ministr měl dostat 100 dní na rozkoukání. Havlíček to podle svých slov ale nepotřebuje. „Nechtěl jsem 100 dní, říkal jsem: Dejte mi 100 hodin na to, abych se přes víkend zorientoval. Beru to tak, že do nás budete střílet a že jsem super terčem. Palte to do mě. Jsem připraven se o tom v dobrém smyslu handrkovat a zodpovídat si za to. Pokud mám na resortu skončit tím, že budu neúspěšný, tak tam prostě skončím,” dodal Havlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám