Hlavní obsah

Poslední Kuberův projev: Bez šály jsem mrtvý, vtipkoval

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v sobotu překypoval Jaroslav Kubera na kongresu ODS energií. V zákulisí chodil mezi delegáty, sršel vtipem a samozřejmě neustále pokuřoval. Legraci z jeho zlozvyku si dělal v hlavním projevu předseda Petr Fiala i moderátorka, poslankyně Jana Černochová.

Foto: Jakub Poláček/CNC, Profimedia.cz

Jaroslav Kubera 18. ledna 2018 na kongresu ODS

Článek

Po volbě místopředsedů přednesl Kubera před delegáty projev, který byl zároveň jeho posledním veřejným vystoupením. Kubera přeskakoval z tématu na téma, prošpikoval ho i typickým humorem. Z některých vět dnes mrazí.

„Nachodil jsem tady na kongresu 9885 kroků, což je sedm a půl kilometru. Bohužel mi zřejmě opět vyhřezne plotna, ale já to nějak přežiju,“ vtipkoval Kubera. „Kdybych neměl tady tu šálu, tak už jsem mrtvý,“ řekl. Byla mu prý totiž zima.

Kubera zkolaboval v kanceláři

Domácí

V proslovu se Kubera znovu zastával svého oblíbeného kouření, už poněkolikáté si střílel z ekologické aktivistky Grety Thunbergové a zpochybňoval globální oteplení, ale také burcoval kolegy z ODS.

„Jistě jste zaslechli takové ty hlášky ze zákulisí, že s Petrem Fialou vlastně víc než 15 procent nedostaneme. Já tu větu řeknu celou. Jen s Petrem Fialou 15 procent nepřesáhneme. Musíme je přesáhnout s vámi,“ řekl delegátům.

Slušný a osobitý, vzpomínají na Kuberu politici

Domácí

„Stačí vyrazit do regionů, méně se věnovat Twitteru, Facebooku a mluvit s lidmi z očí do očí. Ne Facebook, ne Twitter, ale osobní styk s lidmi, vysvětlování věcí, aby nevěřili tomu, co řekne pan premiér,“ doporučoval ve svém posledním projevu Kubera.

Jaroslav Kubera zemřel náhle v pondělí dopoledne, bylo mu 72 let.

Reklama

Související články

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera

Ve věku 72 let zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera. Dlouholetý primátor Teplic a senátor za ODS byl od roku 2018 předsedou horní komory. Svými humornými...

Babiš: Kuberu jsem měl rád, byl vtipný

Úmrtí předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) je pro premiéra Andreje Babiše (ANO) šok. Novinářům v pondělí řekl, že ho měl rád a rozuměl si s ním.

Výběr článků

Načítám