Hlavní obsah

Poslanci zasedli v omezeném počtu, projednat mají i příspěvek pro důchodce

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanci se v úterý sejdou na řádné zářijové schůzi. Projednat by měli mimo jiné pětitisícový příspěvek pro lidi pobírající důchody. Zabývat by se měli i dvěma normami, které jim s návrhem změn vrátil Senát. Podobu jednání patrně ovlivní epidemiologická situace.

Živě: TK poslaneckých klubů před jednáním sněmovnyVideo: psp.cz

 
Článek

V návrhu pořadu schůze je téměř pět stovek bodů a již nyní je jasné, že se nepodaří všechny projednat. Vládní koalice by chtěla příspěvek pro důchodce, pro nějž se vžil termín rouškovné, prosadit ve zkráceném jednání již v prvním čtení, dá se však předpokládat, že opozice bude tuto snahu vetovat.

Vláda odklepla 5000 korun pro důchodce

Domácí

Opozice by chtěla na jednání prosadit, aby se věnovalo i situaci kolem epidemie koronaviru, kterou podle nich vláda nezvládá.

Na mimořádné schůzi, která se minulý týden měla tomuto tématu věnovat, se nepodařilo schválit program.

Vláda zamázla mimořádnou schůzi Sněmovny. Opoziční show, glosoval Hamáček

Domácí

Poslanci by kvůli riziku šíření koronaviru měli zasedat v polovičním počtu. Jelikož k případnému přehlasování Senátu je potřeba nadpoloviční většina sboru, tedy 101 hlasů, mohli by se senátními vratkami zabývat přednostně a následně by již plénum zasedalo v omezené šíři.

Poslanec Výborný má covid

Domácí

Dva poslanci, lidovec Marek Výborný a Pirát František Navrkal, měli pozitivní test na covid-19 a jednání se proto nezúčastní, stejně jako kolegové, s nimiž přišli do styku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám