Hlavní obsah

Policisté kontrolují příjezd na Trutnovsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Vláda zavřela od pátku tři okresy – Cheb, Sokolov a Trutnov. Zakázán je vjezd do těchto okresů lidem, kteří tam nemají bydliště, případně nemají vážný důvod tam jet - například do zaměstnání. Novinky přinášejí živý přenos z Vrchlabí na Trutnovsku.

Živě: Checkpoint na hranici trutnovského okresuVideo: Novinky

 
Článek

Vrchlabí leží na hranici Trutnovska a Semilska. Policisté stojí před městem u kruhového objezdu u běžkařského areálu, ten už leží na Trutnovsku. Lyžaři, kteří chtějí zaparkovat u areálu, projet nemohou. Pokud ale zaparkují dříve a přejedou na běžkách, policie je nekontroluje.

Foto: Novinky

Uzavřené okresy a místo štábu ve Vrchlabí

Provoz na hlavním tahu je minimální. Hlídka stojí po obou stranách silnice a kontroluje, z jakého důvodu vozy chtějí jet do okresu či z něj.

Chtěli vidět potvrzení

Ráno byli reportéři Novinek s kamerou u příjezdu na Trutnovsko směrem z Jičína.

Zastavovali každé auto. Lidé většinou jeli do práce, případně vezli dítě do školky či školy. Policisté po lidech vyžadovali dokumenty, které potvrzují, že jedou za prací.

Foto: Novinky

Checkpoint na hranici trutnovského okresu

Pokud policisté viděli na sedačce dítě, nechali auto projet a žádný dokument vidět nechtěli.

Volně policisté nechávají projíždět především dodávky či například bagry.

Vrátili už několik vozů

Hlídka směrem do okresu vrátila čtyři nebo pět aut. Šlo o polské vozy, jejichž posádky zřejmě o uzávěře nevěděly.

Na Trutnovsku by mělo být nasazeno 280 policistů na 36 stanovištích.

Opatření platí do konce nouzového stavu, aktuálně tedy do neděle. Kromě práce mohou lidé cestovat i za lékařem či do školy.

Vláda uzavře tři okresy

Domácí

Současně se do krajů dovezou ochranné pomůcky, především respirátory a chirurgické roušky, jejichž nošení je nařízeno v prostorách, kde není možné dodržovat rozestupy. Například na úřadech a v dalších budovách.

Foto: Novinky

Uzavřené okresy

Starostové obcí v dotčených okresech upozorňují na to, že situace je špatná už měsíc. Za nákazu nemohou lidé, kteří jezdí například na Trutnovsko na hory. Nejvíce lidí se tam prý nakazí v práci a v rodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám