Hlavní obsah

Polemika s Babišem nese ovoce, chválí si karlovarský hejtman navýšení počtu vakcín

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo původně plánovaného zhruba jednoho tisíce vakcín by jich měl Karlovarský kraj dostat tento týden dvojnásobek. Stane se tak po víkendové mediální přestřelce mezi premiérem Andrejem Babišem a karlovarským hejtmanem Petrem Kulhánkem (KOA), který si stěžoval na nedostatek vakcín pro zdravotníky a seniory starší 80 let.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Má víkendová polemika s předsedou vlády přinesla ovoce,“ uvedl Kulhánek. „V úterý se potvrdilo, že budeme dostávat místo jednoho plata vakcíny plata dvě,“ poznamenal. „Je to pro nás velmi zásadní v kapacitě očkování,“ dodal hejtman.

Kulhánek na přelomu týdne kritizoval, že kraj má kapacitu na naočkování tří tisíc lidí za týden, ale dostává od státu pouze asi tisícovku vakcín.

Česko očkuje průměrně. Vakcínu dostalo 129 tisíc lidí, tvrdí Blatný

Koronavirus

V Karlovarském kraji se v současné době očkuje ve třech nemocnicích: v Karlových Varech, Sokolově a v Chebu. „Až zprovozníme plánovaných devět stabilních očkovacích míst, tak budeme na zhruba 11 tisících očkovaných týdně,“ řekl k připravované očkovací strategii uvolněný krajský zastupitel Josef März (VOK), podle nějž bude navíc možné v případě potřeby tuto kapacitu rozšířením hodin provozu navýšit zhruba na dvojnásobek.

Devět očkovacích míst bude v obcích s rozšířenou působností a také v Chodově na Sokolovsku a v Toužimi na Karlovarsku. Jejich funkčnost lze zajistit zhruba do pěti dnů od chvíle, kdy se bude moci očkovat široká veřejnost a bude k dispozici dostatek vakcín. Do konce června by mohlo být proočkováno asi 180 tisíc obyvatel kraje.

Na českobudějovickém výstavišti otevřeli Očkocentrum

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám