Hlavní obsah

Pokud Babiš nevysvětlí kauzu Čapí hnízdo, měl by ho Sobotka odvolat, zní z ODS

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jestli ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš věrohodně nevysvětlí kauzu ohledně Čapího hnízda, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by ho měl odvolat z funkce. V úterý to uvedl předseda občanských demokratů Petr Fiala.

Foto: Pavel Karban, Právo

Petr Fiala, předseda ODS

Článek

O Čapím hnízdě bude ve středu odpoledne mimořádně jednat Sněmovna. „Pokud Andrej Babiš celou kauzu věrohodně nevysvětlí, nemůže následovat nic jiného, než že ho premiér Sobotka odvolá z funkce ministra financí. Už to není jen kauza ministra Babiše, ale neřešená kauza Čapí hnízdo činí nedůvěryhodnou celou Sobotkovu vládu,“ míní Fiala.

Podotkl, že Babiš vstupoval do politiky s „étosem protikorupčního bojovníka, který chce bojovat proti společenským nešvarům“.

Jde o kampaň nepřátel, tvrdí Babiš

Pravicová opozice mimořádnou schůzi vyvolala kvůli podezření, že udělení padesátimiliónové dotace z EU provázel dotační podvod. To Babiš dlouhodobě odmítá. Tvrdí, že se jedná o kampaň jeho nepřátel.

Premiér Sobotka už dříve uvedl, že chce počkat na výsledky šetření. Babišovou farmou se zabývá jak Evropský úřad pro boj proti podvodům, tak česká policie.

Výběr článků

Načítám