Hlavní obsah

Plzeňský biskup má koronavirus

Právo, ČTK, vor
Plzeň

Plzeňský biskup Tomáš Holub se nakazil koronavirem. Pozitivní výsledek testu na covid-19 mu v sobotu potvrdili hygienici. Od čtvrtečního rána byl preventivně spolu se svými dalšími spolupracovníky v dobrovolné domácí karanténě. Biskup Holub se nakazil se při pondělním pracovním jednání, kde byl jeden z jeho účastníků pozitivní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Biskup plzeňský Tomáš Holub

Článek

„Okamžitě jsem informoval své spolupracovníky, kteří se jednání rovněž účastnili a všichni jsme nastoupili do dobrovolné karantény. Všichni jsme se také okamžitě nechali na koronavirus testovat,“ uvedl Holub.

Pandemie: Sedm důvodů, proč nepanikařit

Domácí

Na twitteru ráno napsal, že v noci na dnešek obdržel potvrzení, že je jedním ze 1447 lidí, kterým byl v pátek potvrzen covid-19.

Podle mluvčího plzeňského biskupství Pavla Říhy se karanténa týká v současné době zhruba třiceti lidí, z toho dvaceti kněží. „Činnost samotného biskupství to příliš neovlivní, ale může to ovlivnit farnosti a plánované bohoslužby tam, kde nemá kněží možnost zajistit za sebe náhradu. To si ale bude řešit každá farnost po své linii,“ dodal Říha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám