Hlavní obsah

Petříček a Maláčová jdou do preventivní domácí izolace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně práce Jana Maláčová i ministr zahraničí Tomáš Petříček (oba ČSSD) ruší svůj program a budou pracovat z domova. Petříček kvůli tomu, že na jeho resortu je zachyceno několik pozitivních případů, Maláčová se setkala s osobou, která byla v kontaktu a pozitivně testovaným člověkem.

Foto: vlada.cz

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Článek

„Právě jsem se dozvěděla, že jsem byla v blízkém kontaktu s člověkem, který se setkal s osobou pozitivní na covid. Pravděpodobnost přenosu je nízká, nemám žádné příznaky. Přesto ruším program a budu pracovat doma, dokud nebudu mít jistotu, že jsem ok. Příští týden půjdu na test," uvedla Maláčová.

"Vzhledem k záchytu několika pozitivních případů na ministerstvu zahraničí jsem se rozhodl jít preventivně do domácí izolace a do konce týdne ruším svůj program a pracuji z domova. Příznaky nemám, ale nechci ohrozit ostatní," napsal Petříček.

Maláčová a Petříček nejsou jedinými ministry, kteří chtějí pracovat z domu. V karanténě je i šéf resortu průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček. I on se setkal s pozitivně testovaným člověkem, který se v budově jeho resortu pohyboval. Testy měl Havlíček negativní, v neděli podstoupí další.

Ministr Havlíček je v karanténě

Domácí

Koronavirus se ve středu potvrdil u hlavní hygieničky Jarmily Rážové, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) kvůli tomu nastoupil do karantény, ale test měl negativní. V karanténě ovšem musí setrvat deset dní.

S Rážovou se setkal i premiér Andrej Babiš, měl ovšem nasazený respirátor a dodržoval odstup. Do karantény ho tak hygiena neposlala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám