Hlavní obsah

Paroubek žádnou funkci nemá, ale komunikuji s ním dlouhodobě, přiznal Hamáček

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Jiřím Paroubkem komunikuji, jeho názory považuji za správné a nechávám se jimi inspirovat, ale žádným oficiálním poradcem ČSSD není, řekl Novinkám šéf strany Jan Hamáček. O tom, že se expremiér Jiří Paroubek vrací k ČSSD, informovaly Seznam Zprávy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý premiér Jiří Paroubek na chodbě Obvodního soudu pro Prahu 5, který se 5. prosince 2018 zabýval jeho příjmy. Případ souvisí s rozvodem Jiřího a Petry Paroubkových.

Článek

„S Jiřím Paroubkem komunikuji dlouhodobě, protože se známe ještě od doby, kdy jsem pro něj dělal. Čtu jeho názory, ale žádnou oficiální funkci v ČSSD nemá,” řekl Novinkám Jan Hamáček. Podle informací Seznam zpráv má být Paroubek neoficiálním konzultantem předsedy strany.

Zdůraznil i to, že Paroubek již dlouhá léta není členem ČSSD a založil si i vlastní stranu LEV 21.

Není jediným ze „staré gardy”, od koho si nechává Hamáček radit. Před třemi měsíci si vedení strany zvolilo volebním manažerem bývalého hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.

Michal Hašek bude volebním manažerem ČSSD

Domácí

„Myslím, že je dobře, když člověk může spolupracovat s lidmi, kteří ve své politické kariéře byli úspěšní. Ať už je to Michal Hašek, nebo Jiří Paroubek,” reagoval Hamáček na dotaz, zda to nemůže ČSSD naopak uškodit, když se spojuje s bývalými aktéry vrcholné politiky.

„Je to interní věc ČSSD. To, že si vážím jejich názorů a nechávám se jimi inspirovat. Je to má osobní věc,” dodal současný ministr vnitra Jan Hamáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám