Hlavní obsah

Ostravská ČSSD chce rozhodnutí předsednictva strany zvrátit soudní cestou

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě u soudu skončí zrušení 17 z 26 místních organizací ČSSD v Ostravě. Vedení ostravské organizace se chce totiž proti rozhodnutí předsednictva strany bránit soudní cestou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Předsedkyně ostravské ČSSD Jana Vajdíková

Článek

„Zatím nemůžu nic potvrdit, protože my zatím nemáme proti čemu postupovat, ač bychom rádi, protože jsme zatím pořád oficiálně nic neobdrželi. Ani jeden člověk z těch 293,“ uvedla předsedkyně ČSSD v Ostravě Jana Vajdíková. Potvrdila ale, že jak dostanou ostravští soc. dem. rozhodnutí vedení strany písemně, budou na něj reagovat. „Soudní cesta je pravděpodobná, jiná tam ani není,“ poznamenala.

Podle informací Práva by šlo pravděpodobně o hromadnou žalobu, která by poukázala na to, že valné většině ostravských sociálních demokratů rozhodnutí předsednictva omezilo právo být voleni a volit. „Jsme stále členové, ale nemáme momentálně žádná práva,“ podotkla Vajdíková.

ČSSD zrušila licenci většině místních buněk v Ostravě

Domácí

Vedení ČSSD se k reakci na zrušení většiny ostravských organizací nechce vyjadřovat. „Jedná se o vnitrostranickou záležitost a jako takovou ji nekomentujeme. Jediné, co lze říci, že vše probíhá dle vnitrostranických pravidel,“ sdělila pouze mluvčí ČSSD Barbora Gavenda.

Zrušit 17 místních organizací v Ostravě navrhla celostátnímu vedení strany moravskoslezská ČSSD. Důvodem byly špatné volební výsledky a nevyvození z nich žádné zodpovědnosti a tzv. černé duše. Předsednictvo ČSSD v pátek 20. září schválilo, že navržené organizace přijdou o licenci. Jejich členové mají tři měsíce na to, aby přešli do jiné místní organizace ve městě.

Zrušení 17 organizací se dotkne 293 členů. „Od těch, co byly zrušeny, jsem nezaznamenala žádnou pozitivní reakci. Zatím jsem se nesetkala ani s jedním člověkem, který by chtěl vědět kam nebo jakým způsobem má přejít nebo že by projevil zájem přejít do jiné místní organizace,“ řekla předsedkyně okresního výboru ČSSD v Ostravě Vajdíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám