Hlavní obsah

Odvolejte ministra zdravotnictví Vojtěcha, vyzval Babiše hejtman Netolický

Pardubice
Aktualizováno

Pardubický hejtman Martin Netolický (ČSSD) vyzval premiéra Andreje Babiše (ANO), aby odvolal ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Nahradit by ho měl Vojtěchův náměstek a předseda Ústředního krizového štábu Roman Prymula. Babiš řekl, že nyní na to není vhodná chvíle.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda vlády Andre Babiš (vpravo) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

Ministerstvo zdravotnictví zcela selhává v rozdělování zdravotnického materiálu z Číny na ochranu před koronavirem, uvedl Netolický na svém facebooku.

Kraje ministra kritizují v souvislosti s distribucí a nákupy ochranných pomůcek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

"Pane premiére, prosím. Jediný, kdo v této zemi je schopen řídit tuto krizovou situaci, jen pan náměstek Prymula. Je podle mě na čase, aby řídil celý resort. Omlouvám se za emoce, ale takto to již nejde," uvedl Netolický.

Podle Andreje Babiše ale není na výměnu ministra zdravotnictví vhodná chvíle. Na výzvu hejtmana uvedl, že není na místě.

Babiš se za Vojtěcha postavil s tím, že po rouškách a dalších pomůckách je ve světě obrovská poptávka. Ani hejtmani se svými nákupy často nepochodili, připomenul. Uvedl také, že nákup respirátorů nejvyšší třídy ministerstva zdravotnictví uvázl v Rotterdamu, kde byla na sklad uvalena karanténa. O budoucnosti zakázky by se mělo rozhodnout v pondělí.

Vojtěch: Musíme být přísní, tresty za porušování karantény jsou nutné

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám