Hlavní obsah

Odvolat Havlíčka? Vstává ve čtvrt na pět, dřív než já, zastal se ho Babiš

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se pozná, že je ministr kvalitní? Premiér Andrej Babiš (ANO) má v této otázce jasno. Musí být pracovitý a musí vstávat brzy. Pokud vstává dříve než premiér, má šanci být v očích předsedy vlády nejlepším ministrem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vpravo předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO)

Článek

Dvojjediný ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček (za ANO) čelil v posledních dnech v souvislosti s několika závažnými nehodami na železnici kritice a ozývaly se i hlasy, aby v souvislosti s bezpečností na tuzemské železnici odstoupil.

Nic takového se nekoná a Babiš za svým ministrem stojí. Důvody nastínil ve čtvrtek před odletem na unijní summit.

„Ministr Havlíček je nejpracovitější ministr, vstává dokonce o půl hodiny dříve než já. Vstává, myslím, ve čtvrt na pět,” popsal premiér, proč je mu ministr průmyslu a obchodu, který převzal po odchodu Vladimíra Kremlíka (za ANO) i řízení ministerstva dopravy, sympatický.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vpravo předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO)

„Každý máme nějaký výtlak a nějaký tah na branku a věřte mi, že pan Havlíček dělá maximum pro to,” dodal Babiš, který v minulosti pořádal jednání vlády začínající ráno o šesté.

„Resort dopravy funguje hlavně v tom, že máme největší investice,” tvrdí premiér. Ministerstvo dopravy řídí nominanti hnutí ANO nepřetržitě od roku 2014.

Babiš u Havlíčka ocenil i to, že bez meškání vyrazil na místa nehod. „Na rozdíl od některých kolegů z vlády, kteří jen tweetovali a vykládali nesmysly,” odtušil, aniž by specifikoval, čemu by, krom symbolické roviny, pomohla přítomnost kohokoliv ze členů vlády na místě vlakové nehody.

Nebezpečná železnice: od začátku měsíce zemřeli při nehodách vlaků už čtyři lidé

Krimi

Superlativy z úst premiéra nejsou výjimečné. Ostatně sám sebe v minulosti označil za „nejlepšího ministra financí v polistopadové historii”.

Oproti tomu prezident Miloš Zeman loni v prosinci při podepisování návrhu státního rozpočtu označil za nejlepší strážkyni státní kasy Alenu Schillerovou (za ANO).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám