Hlavní obsah

Netolický: Hamáček mluvil o získání Sputniku

• Aktualizováno

Pardubický hejtman Martin Netolický (ČSSD) potvrdil, že s ním vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) hovořil o získání milionu dávek vakcíny Sputnik z Ruska.

Foto: Petr Horník, Právo

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Článek

O schůzce se stranickým kolegou, na níž mělo být získání vakcín projednáno, informoval bez uvedení jména server Seznam Zprávy. Hamáček následně uvedl, že dotyčným měl být právě Netolický.

„Já jsem se ho na to ptal a on říkal: Přivezu milion Sputniků a mám to tam všechno domluvený,“ citovaly Seznam Zprávy nejmenovaného Hamáčkova stranického kolegu. Netolický informace serveru potvrdil. „To, co tam je napsáno, je pravda, já se k tomu víc vyjadřovat nebudu. Mne se ta kauza netýká a odpovídat mají jiní, ne já,“ řekl Netolický.

„Co tam máte dál pane Kroupo? I váš utajovaný svědek Martin Netolický říká, že jsem žádnou vlastizradu neplánoval,” uvedl následně Hamáček s poukazem na předchozí informace serveru, že chtěl v Moskvě jednat o získání vakcín a konání rusko-amerického summitu v Praze výměnou za nezveřejnění informací o zapojení ruských agentů do výbuchů v muničním skladu ve Vrběticích v roce 2014.

Netolický v úterý na Facebooku zveřejnil příspěvek s titulkem „Chci znát pravdu o cestě do Moskvy”.

„Mám nejen jako stále ještě člen české sociální demokracie, ale především jako angažovaný občan právo znát pravdu o Vrběticích a plánované cestě do Moskvy? Mohu mít vůbec tu odvahu a žádat vysvětlení? Nebude to bráno jako útok?” položil si otázku v reakci na zveřejněné informace.

Hamáček tvrdí, že plánovaná cesta do Moskvy měla kamuflovat přípravu na zveřejnění případu, po němž ČR přistoupila k vyhoštění ruských diplomatů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám