Hlavní obsah

Nesoudnost a promarněná šance odejít, komentuje opozice vystoupení Malé

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako o nesoudnosti, divadle a promarněné příležitosti odejít hovoří opoziční politici o vystoupení ministryně spravedlnosti Taťány Malé (ANO), která v pondělí obhajovala své diplomové práce, v nichž jsou podle expertů necitované identické pasáže z jiných zdrojů. Ministryně o rezignaci neuvažuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně spravedlnosti Taťána Malá

Článek

„Paní ministryně Malá právě promarnila možnost včas odejít. Místo toho opět obhajovala neobhajitelné. Ostuda pokračuje,” uvedl v reakci šéf TOP 09 Jiří Pospíšil.

„Paní Malá zjevně nemá dost soudnosti, aby odstoupila sama. Měl by ji odvolat premiér Babiš, který ji nainstaloval. Je to i jeho ostuda,” míní místopředseda ODS Martin Kupka a tvrdí, že ministryně svým lpěním na úřadu „jen podkopává důvěru občanů ve spravedlnost”.

Poslanec STAN Jan Farský na Twitteru s hastagem #tatanamala napsal: „Temné části historie mají jedno společné. Nejhorší věci dělají vždy lidé, kteří byli instalováni na místa, na která nestačí. A ví to o sobě. Z vděku a touhy udržet si v normální době nedosažitelnou pozici jsou pak schopni čehokoliv.”

Podle šéfa Pirátů Ivana Bartoše jde ze strany ministryně o „úsměvné divadlo”, které si neumí vysvětlit jinak „než upocenou snahou zakrýt průšvihy vlády”. Těmi jsou podle něj další problémoví ministři, průnik komunistů do státní správy i patová situace kolem Miroslava Pocheho, jehož chce ČSSD za ministra zahraničí.

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský v souvislosti s vystoupením ministryně vzpomněl na populární Českou sodu.

„Musím pogratulovat k vystoupení nové paní ministryni spravedlnosti. Myslím, že Česká soda má skvělého nástupce. Možná by to chtělo vzít lekce z logiky. Ta říká, že to, že dříve neexistovaly programy odhalující plagiát, neznamená, že bylo povoleno plagiovat,” napsal na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám