Hlavní obsah

Na severozápadě udeřily silné bouřky

– Děčín • Aktualizováno

Bouře a déšť zaměstnává od odpoledne hasiče v Děčíně, kteří za dvě hodiny vyjeli k více než 20 událostem. Voda natekla do sklepů na několika místech ve městě, v ulici U Koupaliště zatopila viadukt. V Boleticích nad Labem, části Děčína, spadly dva stromy na vozovku. Lidé nahlásili také vodu v panelovém domě. Na twitteru to uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Přechod srážek přes ČRVideo: ČHMÚ

 
Článek

Hasiči začali vyjíždět v 16:38, zavoláni byli například do ulice Kosmonautů v Březinách, kde se voda dostala do jednoho z panelových domů. Zhruba o kilometr dál v Krokově ulici spadla lampa na vozovku. V Přemyslově ulici na Starém městě neodtékala kanalizace. Voda se dostala také do kotle ve sklepě ve Folknářích, zaplavená je Březová ulice.

Hasiči také vyjeli odstraňovat popadané stromy. Jeden spadl v Krokově ulici přes cyklostezku, na dalších místech jsou nalomené větve.

Před silnými bouřkami varují meteorologové od pondělního odpoledne. Velmi silné bouřky, které mohou doprovázet přívalové srážky, poryvy větru a ojediněle i kroupy větších rozměrů, budou hrozit ve východní polovině republiky. Ve zbytku hrozí „pouze“ silné bouřky.

Hrozí velmi silné bouřky s přívaly deště a krupobitím. Meteorologové upřesnili varování

Počasí

Hrozí od pondělních 15:00 do úterních 3:00 na Vysočině, v Moravskoslezském, Zlínském, Jihomoravském, Olomouckém, Pardubickém kraji a částech Královéhradeckého a Jihočeského kraje.

Varování před silnými bouřkami platí až do půlnoci na zbytku území s výjimkou Karlovarského a částí Plzeňského a Ústeckého kraje.

Foto: Vassilis Triandafyllou, Reuters

 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám