Hlavní obsah

Na Liberecku je ohlášena technoparty, zájem o ni má 12 000 lidí

Právo, Michael Polák

Již 12 tisíc lidí projevilo zájem zúčastnit se technoparty Czarotek, kterou organizátoři avizují podobně jako loni v Krásné Studánce na Liberecku. Uskutečnit by se měla na přelomu dubna a května a kraj ve spolupráci se starosty již nyní plánuje, jak podobné akci zamezit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Organizátoři technoparty, která má začít 26. dubna, zatím tají přesné místo, kde se má akce uskutečnit. Jako místo konání sice uvedli opět Krásnou Studánku, ale může jít jen o „zastírací manévr“.

Na sociální síti zájem o akci již avizovalo 12 tisíc lidí, další dva a půl tisíce lidí potvrdilo, že se zúčastní. Loni se na Czarotek sjelo kolem sedmi tisíc lidí.

Obce se chtějí bránit vyhláškou

V Liberci a okolí je to teď horké téma. „Už dlouho mi nepřišlo tolik e- mailů a sms zpráv jako teď, když se informace o technoparty objevily na Facebooku,“ přiznal hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK).

Kraj už kvůli technoparty začal jednat s policií a chce, aby se Liberec a další obce na Liberecku bránily proti technoparty přijetím nové vyhlášky, která upraví podmínky, za nichž by se akce mohla nebo nemohla konat.

„Hudební festivaly jsou pro velkou část lidí zábavou, ale ta zábava by nikdy neměla trvat pět dní bez přerušení a bez dohody s okolím,“ prohlásil hejtman Půta.

„Nemám nic proti hudební produkci, pokud se její organizátoři dohodnou s obcí, na jejímž území se má akce konat, na tom, od kolika do kolika hodin se bude hrát a jak bude zajištěna bezpečnost, hygiena a další věci, které vloni žádný domluvený formát neměly,“ dodal Půta.

Větší než loni

Organizátoři na sociální síti označili obavy některých zájemců o akci, že Liberec nechá uzavřít příjezdovou cestu do Krásné Studánky, za zbytečné. „Akci plánujeme na jiném pozemku, od jiného majitele a o větší rozloze a s přístupovou cestou, aby nebyl problém s nákladní dopravou,“ reagoval na sociální síti organizátor, který vystupuje pod jménem Karlos Topolánek.

Policie loni proti technoparty nezasáhla právě proto, že akce se uskutečnila na soukromém pozemku se souhlasem majitele. Organizátoři se dopustili jen přestupků proti veřejnému pořádku, když akci včas neohlásili a nedodrželi noční klid.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám