Hlavní obsah

Místo hokejových fandů prázdný bar. Téměř likvidační, tvrdí provozní

Právo, čfo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ještě začátkem minulého týdne předpokládali, že teď budou mít plný lokál fanoušků hokejistů Komety, kteří se měli v těchto dnech utkat se Spartou v prestižních čtvrtfinálových duelech extraligového play off. Jenže kvůli šířícímu se koronaviru a následným opatřením vlády museli dát na dveře cedulku „Do odvolání uzavřeno!“.

Foto: Foto PRÁVO - Čestmír Folk

Do odvolání uzavřeno, hlásá nápis na dveřích.

Článek

„První velkou ranou pro nás bylo přerušení či ukončení prakticky všech sportovních soutěží. Druhou pak úplné uzavření restauračních zařízení. Veškerá opatření vedení státu samozřejmě chápeme. Zdraví je na prvním místě. Pro nás jsou ovšem téměř likvidační. Přijdeme o velké peníze, což je obrovská čára přes rozpočet,“ tvrdí Luděk Štýbl, který s manželkou Markétou provozuje sportovní bar v brněnské Purkyňově ulici, jenž je zároveň pobočkou Tipsportu.

Donedávna doufali, že je v nadcházejícím čtvrtroku čeká období, během něhož se sice budou pořádně ohánět, avšak odměnou jim budou vysoké tržby.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Hned po extraligovém play off mělo následovat rovněž hojně sledované hokejové mistrovství světa a v červnu evropský šampionát fotbalistů. Dnes už je jasné, že se žádná z těchto akcí neuskuteční. A ani na případné olympiádě v Tokiu, i kdyby proběhla v řádném letním termínu, se nezhojíme. Přece jen není tak masivně sledovaná. Navíc v Japonsku je značný časový posun a řada soutěží bude probíhat nad ránem, kdy se lidi chystají do práce,“ přemítá Štýbl.

Chtěl by věřit, že brzy budou moct přijít štamgasti k němu do baru aspoň na pivo. „Samozřejmě že teď ale není možné předjímat, jak se situace vyvine, a kdy se aspoň trochu uklidní. Čeká nás boj o holé přežití. Máme úvěr, na jehož splácení teď zřejmě mít nebudeme. Takže půjdu požádat do banky o odklad. A samozřejmě se pokusíme taky o snížení či odložení platby za nájem,“ prozradil.

Mrtvý z kladenského bytu nebyl nakažený koronavirem

Krimi

Je vyučeným kuchařem, a tak začal zvažovat, že by se nechal zaměstnat, aby měl aspoň nějaký jistý příjem. „Jenže v této nelehké době poptávka po mé profesi zřejmě nebude,“ uvědomuje si Štýbl.

S manželkou se začínají smiřovat s tím, že na plánovanou dovolenou v září neodcestují. „Chtěli jsme k moři do Turecka. Mysleli jsme si, že si v jarních měsících vytvoříme solidní finanční polštář. Bohužel je všechno jinak,“ smiřuje se s nepříjemnou realitou.

Vzdát se ovšem nechce. „Budeme bojovat. Hlavně kvůli lidem, kteří se za necelé dva roky, co bar provozujeme, k nám přivykli chodit,“ říká Štýbl odhodlaně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám