Hlavní obsah

Kuřim se postará o svoje děti z Hrušek

Vladimír Klepáč, Právo, Vladimír Klepáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuřim

Obyvatelé Kuřimi na Brněnsku zajistí novou střechu nad hlavou svým malým spoluobčanům, sourozencům Elišce a Honzíkovi. Děti chodí do druhé třídy ZŠ a žijí u svých pěstounů v tornádem postižených Hruškách na Břeclavsku.

Hrušky z dronu 25.6.2021Video: čtenář novinek

 
Článek

Kuřimská radnice zajistila provizorní zastřešení domu, vyhlásila ve městě sbírku a má již pětinu nákladů potřebných na novou střechu. Město již vybralo firmu, která ji pod jeho dohledem postaví.

„Přestože žijí až v Hruškách, jsou to naši občánci a chceme se o ně postarat. Naším cílem je usnadnit jejich pěstounům veškeré práce spojené s obnovou domu, který měl po tornádu zničenou střechu,“ řekl Právu starosta města Drago Sukalovský (Kuřimská občanská liga).

S nápadem pomoci Elišce a Honzíkovi přišla vedoucí sociálního odboru kuřimského městského úřadu Taťána Sojková. Kuřimští sociální pracovníci nadále dohlížejí na to, že je o obě děti pocházející z Kuřimi dobře postaráno.

Ihned po upozornění na osud dětí radnice dohlédla na to, aby byl dům v Hruškách bezpečně provizorně zastřešen.

Demolice domů v Hruškách.Video: HZS Jihomoravského kraje

Do městem vyhlášené sbírky začali lidé posílat peníze. Náklady na novou střechu se odhadují na půl milionu korun. Kuřim uvolnila i milion korun jako pomoc pro postiženou oblast.

Pomáhali hned po neštěstí

„Vybrali jsme firmu z Blanenska, která střechu vyrábí a dodá nám ji za co nejnižší cenu. Bude vazbová a budou ji pokrývat střešní tašky. Vše by mělo být hotovo zhruba do tří týdnů,“ dodal starosta.

Kuřim v tornádem postižené oblasti začala pomáhat hned po neštěstí. Materiální pomoc vozí pravidelně do Moravské Nové Vsi.

Solidarita po tornádu poráží neštěstí na celé čáře

Domácí

Jeden z kuřimských pokrývačů, který v ní pracuje, upozornil na to, že na jím opravovaném domě scházejí tašky. Kuřimská radnice zajistila sice starší, ale plně funkční tašky z kuřimské muzejní expozice četnické stanice.

Reklama

Výběr článků

Načítám