Hlavní obsah

Kulturní akce: venku 5000 lidí, 2000 uvnitř, naznačil Babiš

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet lidí, kteří navštěvují kulturní akce, by se od 1. července mohl zvýšit na 5000 osob venku a 2000 uvnitř. V neděli to na Facebooku sdělil premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Předpokládá se, že od 1. 7. se navýší počet na kulturních akcích, to znamená, že venku by mohlo být až 5000 lidí za určitých podmínek a vevnitř až 2000,” uvedl Babiš s tím, že věc se bude řešit v pondělí na vládě.

Nyní platí, že na kulturních akcích může být 1000 lidí uvnitř a 2000 venku. Vláda v pondělí rozhodla, že od 14. června bude kapacita venku bez omezení, pro vnitřní sály budou moci pořadatelé využít jen polovinu kapacity. Uvnitř budou moci i nadále být jen usazení diváci, venku bude možné prodávat i lístky na stání s tím, že na každého diváka musí vyjít čtyři metry čtvereční.

V pondělí bude vláda jednat rovněž o nošení ochrany dýchacích cest ve školách. „Samozřejmě jsou na to různé názory, doufejme, že to bude racionální a že to další rozhodnutí bude bezpečné a aby vyhovovalo všem,” řekl Babiš.

Ministr Vojtěch: Výuka bez respirátorů bude možná v dalších třech krajích

Domácí

V současnosti se nemusejí nosit respirátory při výuce ve všech krajích s výjimkou tří, a to Libereckého, Zlínského a Jihočeského. V těchto třech krajích by se však mohla situace záhy změnit, protože i tam je epidemiologický vývoj lepší. V neděli ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) uvedl, že v pondělí o tom bude rozhodovat vláda.

Reklama

Výběr článků

Načítám