Hlavní obsah

Ministr Vojtěch: Výuka bez respirátorů bude možná v dalších třech krajích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Školáci a učitelé v Libereckém, Zlínském a Jihočeském kraji zřejmě nebudou muset mít respirátory při výuce ve třídách. Řekl to v neděli ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v Ústí nad Labem, kde se nechal ve velkokapacitním centru očkovat. Rozhodovat o tom bude v pondělí vláda. Povinnost nosit respirátory při vyučování neplatí od úterý v celé České republice s výjimkou třech uvedených krajů.

Foto: Pavel Orholz , Právo

Gymnazisté v českobudějovické České ulici respirátory nosí.

Článek

„Pravděpodobně k tomu dojde zítra (v pondělí), že už i v těchto krajích tuto povinnost zrušíme, protože ve všech těchto krajích se ta situace zlepšuje,” uvedl Vojtěch.

Zlínský, Jihočeský a Liberecký kraj byly jedinými kraji, kde bylo takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených za uplynulý týden v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, nad hodnotou 30. Nyní je tato hodnota pod 25.

Na Liberecku mají mít žáci dál roušky, některé školy už ale nařízení ignorují

Domácí

Pokud data za pondělí podle Vojtěcha ukážou, že trend poklesu hodnoty pokračuje, nebudou muset žáci od úterý nosit respirátory ani ve zbývajících třech krajích.

Reklama

Výběr článků

Načítám