Hlavní obsah

Krajským ředitelem královéhradecké policie bude Petřík

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Ředitel krajské policie v Hradci Králové David Fulka skončí na konci října svou misi v Královéhradeckém kraji a od 1. listopadu se stane ředitelem Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy Policejního prezidia České republiky. Ve funkci ho vystřídá současný náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Petr Petřík.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Nový ředitel královéhradecké krajské policie Petr Petřík na archivním snímku.

Článek

Nový post nabídl Fulkovi policejní prezident Jan Švejdar, podle něhož bude úkolem nového ředitele zejména dokončení procesu reorganizace policejního školství. „Nabídku policejního prezidenta považuji za novou výzvu, protože možnost efektivně nastavit systém policejního vzdělávání je základem pro udržení vysoké profesionality celého policejního sboru,” okomentoval své budoucí angažmá Fulka.

O uvolněné místo v Hradci projevil zájem dosavadní náměstek policejního prezidenta Petr Petřík. „Generál Petřík odpracoval na policejním prezidiu více než pět náročných let. Řídit ekonomický úsek je mimořádně těžké. Jsem si jist, že má policii stále co nabídnout, a jeho zkušeností je potřeba využít,“ řekl Švejdar. I on v Hradci Králové v letech 2012-2014 ve funkci krajského ředitele působil.

Fulka stál v čele královéhradecké krajské policie od září 2016 poté, co ke konci března 2016 odešel od policie někdejší krajský ředitel Martin Červíček (ODS), který vstoupil do politiky. Dnes je senátorem a náměstkem hradeckého hejtmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám