Hlavní obsah

Kontrola ministerstva neodhalila, že by měl Dalík ve vězení výhody

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odsouzený lobbista Marek Dalík, který vykonával trest ve znojemské věznici, neměl podle ministerstva spravedlnosti žádné výhody. Opětovné prošetření Dalíkova průběhu výkonu trestu nařídilo ministerstvo kvůli informacím z loňského listopadu, když vyšlo najevo, že Dalík během výkonu trestu pracoval v jednom ze znojemských penzionů.

Foto: Petr Horník, Právo

Lobbista Marek Dalík na archivním snímku

Článek

„První kontrola neobjevila žádné nestandardní skutečnosti, další šetření ze strany ministerstva pokračovalo až do února 2020. Toto šetření potvrdilo zjištění z první kontroly,” uvedl mluvčí resortu Vladimír Řepka.

Ministerstvo nemělo výhrady ani k tomu, že Dalík, odsouzený za korupci při nákupu obrněných transportérů Pandur pro českou armádu, měl v rámci odměn přerušen výkon trestu. Dalík byl po odpykání poloviny pětiletého trestu podmíněně propuštěn na svobodu.

Dalík: Myslel jsem, že budu mít pokoj. V penzionu dělal údržbu

Domácí

„Pokud budu ministryní, nepřipustím, aby byl některý z odsouzených při výkonu trestu zvýhodňován, nebo naopak diskriminován. V tomto ohledu budu apelovat i na Vězeňskou službu ČR, aby zachovávala rovnost podmínek všech odsouzených,” okomentovala kontrolu ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO).

Dalík v rámci výkonu trestu pracoval v jednom ze znojemských penzionů coby údržbář. Na pracovišti strávil každý den 8,5 hodiny a při návratu do věznice musel podstupovat dechovou zkoušku na alkohol. Pochybení již dříve odmítla i vězeňská služba.

Lobbista Dalík opustil vězení

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám