Hlavní obsah

Když prohraju volby, skončím v politice, řekl Babiš

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hnutí ANO prohraje sněmovní volby v roce 2021, premiér a lídr hnutí Andrej Babiš prý skončí v politice. Babiš to řekl v rozhovoru pro Blesk.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš.

Článek

„Občané rozhodnou o tom, jestli odejdu z politiky. Když prohraju volby, tak nebudu pokračovat v politice,“ řekl Babiš Blesku.

Řádné volby by se měly konat na podzim příštího roku. „Říjen 2021 bude raz dva. Pan (předseda ODS Petr) Fiala říkal, že nás porazí ve volbách. Já když prohraju volby, tak určitě nebudu pokračovat v politice,“ dodal premiér.

Petr Fiala o koalici s ANO.Video: Novinky

Narážel tak na slova šéfa ODS Petra Fialy, který už několik měsíců opakuje, že chce skládat příští vládu. „ODS má za cíl změnit politiku v této zemi a já chci přivést ODS do vlády a v takové pozici, abychom to byli my, kdo rozdává karty,“ řekl Fiala v lednu v Interview pro Novinky.

Čtyři roky a dost

Není to poprvé, kdy Babiš „vyhrožuje“ odchodem z politiky. Před sněmovními volbami v roce 2017 deníku Právo řekl, že stane-li se premiérem České republiky, bude to jen na jedno volební období.

Pak by chtěl podle svých slov z politiky odejít a věnovat se rodině a podnikání. „Pokud bych byl premiér, sestavil vládu, tak bych tam chtěl být čtyři roky, ne déle. Čtyři roky. Taky bych chtěl mít chvíli normální život, věnovat se rodině i firmě,“ prohlašoval v říjnu 2017 premiér.

Lex Babiš platí, rozhodl Ústavní soud. Nic to nemění, vzkázal premiér

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám