Hlavní obsah

Karas kromě homosexuálů útočí i na prostituci

Novinky, ora
PRAHA

Poslanec Jiří Karas (KDU-ČSL) patří mezi špičkovými politiky k nejzatvrzelejším odpůrcům státem registrovaného soužití osob stejného pohlaví. Pro své příznivce připravil konzervativec Karas moderně vedené webové stránky, ve kterých stejně jako na homosexuály útočí i na další nešvary jako prostituce, či islámské násilí.

Článek

Karas je mezi zákonodárci nejproslulejším odpůrcem přijetí zákona o registrovaném partnerství. Nyní doufá, že prezident Klaus vrátí zákon do Sněmovny. Podle Karase není nutné, aby uzavírali homosexuálové partnerství na úřadech, stačí když "podepíšou u notáře smlouvu".

Karas, jenž je ve spíše ateistickém Česku výjimkou i mezi poslanci, si dále bere na paškál prostituci. I zde se drží konzervativních zásad, že stát by neměl vůči kněžkám lásky postupovat jako "pasák", Karas tedy brojí proti legalizace prostituce.

"Prostituce ničí jak zdraví ženy, takže po několika letech je z ní lidská troska, tak mravní charakter její i jejího okolí a vyvolává návaznou kriminalitu," píše na svých webových stránkách Karas. Podle něj by bylo nejlepším řešením trestat ty, kteří sexuální služby požadují, tedy zákazníky erotických salónů. "Stát tu máme proto, aby byl strážcem obecných hodnot a autoritou pro ty, kteří mravní měřítka ztrácejí nebo postrádají," je přesvědčen Karas.

Karas má výhrady i vůči Francouzské revoluci

Lidovec Karas jako věřící katolík je dále zastáncem politiky Vatikánu ve Sněmovně. V jednom ze svých projevů neváhal ani napadnout hlavní žalobkyni Haagského tribunálu pro zločiny v bývalé Jugoslávii, která dříve tvrdila, že za skrýváním chorvatského generála Ante Gotoviny mohl stát Vatikán.

"Dobře pamatujeme, jak komunisté v padesátých letech obviňovali jeptišky, že skrývají v klášterech kulomety a granáty. Od paní Del Ponteové bych nečekal, že by se mohla vydat podobnou cestou," pustil se do žalobkyně Karas.

Kontroverzní názorově vyhraněný politik kritizoval i Francouzskou revoluci, neboť "podlomila světový řád autority a pořádku". Současné protesty muslimů v mnoha koutech světa, zejména však jejich evropský kontext, jsou podle Karase důkazem "konce pohádky o multikulturalismu". Karas se obává "střetu civilizací, jaký Evropa dosud nezažila".

Karas se honosí dvěma tituly

Karas měl v padesátých letech neradostné dětství, neboť jeho bratr byl vězněn z politických důvodů. Karas však později stačil vystudovat Vysokou školu zemědělskou, po roce 1990 si lidovecký zákonodárce doplnil i právnické vzdělání.

Poslanec hovoří rusky, německy, anglicky a francouzsky. Vydal také vlastní knihu, která se jmenuje Krásný život pod psa.

Anketa

Souhlasíte s názory poslance Jiřího Karase (KDU-ČSL)?
ano
35,3 %
ne
64,7 %
Celkem hlasovalo 733 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám