Hlavní obsah

K přeočkování se v pondělí přihlásilo přes 50 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K posilující dávce na očkování proti covidu-19 se během pondělí přihlásilo přes 50 000 lidí nad 30 let věku, kteří splňují podmínku alespoň pěti měsíců po očkování. Informovala o tom chytrá karanténa.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zájem o očkování proti covidu-19 v Brně se v porovnání s předvánočními dny zvýšil. Snímek je z očkovacího centra Bohéma v Janáčkově divadle.

Článek

Od pondělí se mohou na očkování k posilující dávce po pěti měsících hlásit třicátníci. Doposud byla tato možnost pouze pro lidi nad 45 let, přičemž mladší lidé museli splňovat podmínku šesti měsíců po druhé dávce.

Zájemci o posilující dávku se mohou registrovat v systému, případně mohou zkusit navštívit některé z center, kde je umožněno očkování bez registrace.

Vláda o otevření očkovacího systému posilujících dávek pro mladší ročníky rozhodla před Vánoci.

Posilující dávka je podle odborníků vhodná mimo jiné v souvislosti s šířením varianty omikron, která je nakažlivější a v některých zemích se již velkou rychlostí šíří.

Od pondělí bude třetí dávka vakcíny pro všechny nad 30 let

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám