Hlavní obsah

Jižní spojka je opět průjezdná. O chvíli dříve, než se plánovalo

Praha
Aktualizováno

Pražská Jižní spojka je od nedělních 14:30 hodin po víkendovém bourání mostu přes ní opět průjezdná. Dělníci uklidili suť i hlínu. Uzavřená byla od pátečního večera. Původně se předpokládalo, že se otevře ve tři hodiny odpoledne, práce se ale stihly udělat rychleji.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Jižní spojka byla zprůjezdněná v neděli odpoledne.

Článek

Bourání mostu v ulici Ke Garážím přes Jižní spojku skončilo dnes dopoledne. Poté musela být odvezena suť a navezená hlína, která měla zabránit poškození vozovky padajícími kusy betonu. Na komunikaci pak vyjely čistící stroje a technici, kteří obnovili dopravní značení.

"Zhruba do jedné hodiny bude probíhat odklízení suti a hlíny, do které oddělené kusy mostu padaly. Potom na komunikaci najedou čistící stroje a obnovíme dopravní značení," řekl v neděli dopoledne Mrázek.

Foto: Radek Cihla, ČTK

Most rozstříhaly obří hydraulické nůžky

Jižní spojka byla kvůli rozebírání mostu obřími nůžkami uzavřená od pátečního večera. Podle policistů uzávěra výrazné problémy v dopravě nezpůsobila.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Bourací práce na Jižní spojce

Na místě zbouraného mostu začne TSK stavět přes Jižní spojku most nový. Jeho vybudování by mělo trvat několik měsíců, kvůli stavbě se bude uzavírat vždy pouze jeden jízdní pruh.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na rozebírání mostu nad Jižní spojkou v PrazeVideo: Miroslav Kovář, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám