Hlavní obsah

Dělníci už rozstříhali dvě třetiny mostu nad Jižní spojkou

Praha

Od pátečního večera stihli dělníci rozebrat téměř dvě třetiny betonového mostu nad pražskou Jižní spojkou. Do sobotní noci by měl být odstraněn most v ulici Ke garážím celý. Komunikace, která je kvůli demolici zcela uzavřena, by měla být opět zprovozněna v neděli odpoledne.

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice mostu nad Jižní spojkouVideo: ČTK

 
Článek

"V průběhu dopoledne se bude odvážet suť ze zbourané části mostu a do dnešní (sobota) noci bude zbouraný celý most. Po zbytek času uzavírky budeme odklízet zbylou suť, navezenou hlínu a komunikaci čistit," uvedl mluvčí správy Tomáš Mrázek.

Foto: Radek Cihla, ČTK

Dělníci pokrývají vozovku hlínou, aby padající části mostu nepoškodily její povrch.

Most postupně rozebírají dělníci pomocí obřích nůžek. Oddělené kusy padají na Jižní spojku, kde je navezená hlína, aby se nepoškodila vozovka. Po zbourání mostu začne TSK stavět přes Jižní spojku most nový. Jeho vybudování by mělo trvat několik měsíců, kvůli stavbě se bude uzavírat vždy pouze jeden jízdní pruh.

Na řízení provozu kolem uzavírky policie vyčlenila 15 až 20 policistů. Objízdná trasa ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 vede přes rampu na ulici 5. května a dále po ulicích Ryšavého, Türkova, Senohrabská a Spořilovská.

Foto: Radek Cihla, ČTK

Uzavřená Jižní spojka

Ve směru z Prahy 10 na Prahu 5 přes rampu na ulici 5. května a dále Vyskočilovou a Michelskou. Pro cestu do Braníka mohou řidiči využít i sjezd na ulici Na Strži s možností pokračovat Budějovickou nebo Olbrachtovou ulicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám