Hlavní obsah

Jacques pomáhá Sommerové

Právo, ada, nig

Někdejší politička, bývalá místopředsedkyně Strany zelených, je po jedenácti letech znovu ve Sněmovně. Tentokrát ale nikoli v roli poslankyně, nýbrž asistentky poslankyně. Řeč je o Kateřině Jacques, manželce několikanásobného ministra české vlády, nyní předsedy Liberálně ekologické strany Martina Bursíka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva Kateřina Jacques Bursíková, Olga Sommerová Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek během předvolební kampaně v roce 2017.

Článek

Jako asistentku ji zaměstnala nová poslankyně Olga Sommerová. Scenáristka minulý týden usedla do lavic dolní komory po odchodu Dominika Feriho (TOP 09). Ten se vzdal mandátu kvůli svým údajným sexuálním skandálům.

Sommerová je místopředsedkyní Bursíkovy strany, jejíž členové byli na kandidátce TOP 09 ve sněmovních volbách 2017.

Sommerová nahradí Feriho: Musíme odvrátit temné síly

Domácí

Asistent poslance bere 50 500 korun před zdaněním, v případě vyššího počtu asistentů se částka dělí. Jacques před jedenácti lety neúspěšně kandidovala do EP.

Nechtěně se do povědomí zapsala krátce před volbami svými slovy o biomase v pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím! Jako poslankyně Strany zelených nebyla schopna odpovědět na otázku, co to biomasa je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám