Hlavní obsah

Herec Pavel Liška se omluvil za Bohemia Energy

Herec Pavel Liška, který hrál ve spotech propagujících dodavatele energií Bohemia Energy, se prostřednictvím svého facebookového účtu vyjádřil k náhlému konci firmy. Uvedl, že i když s ní nemá jinak nic společného, omlouvá se všem, kdo cítí příkoří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Liška

Článek

„Už to je přes týden, co mi došel mail z Bohemia Energy, že končí s podnikáním (pár minut, než jsem se to dozvěděl z médií). Vůbec jsem tomu nerozuměl, až po nějaký chvíli jsem pochopil, že je to opravdu realita,“ napsal 49letý herec ve svém vyjádření.

Liška, který figuroval v sérii televizních spotů, uvedl, že byl asi před čtyřmi lety kontaktován reklamní agenturou.

Podle svých slov se snaží ke spolupracím stavět zodpovědně, po kauze, kdy téměř milion zákazníků přišlo o dodavatele energií, ale uznává několik pochybení společnosti.

„Část prů*eru vidím prostě v riskování BE a nevytvoření si záloh do budoucna, i pro tak nepředpokládatelné globální zvýšení cen energií, jako se teď právě stalo. Rozumím tomu, že k obchodu risk asi někdy patří, že tím pádem díky tomu pak i my jejich podnikáním nakupujeme elektřinu o to levněji, ale přese vše mi přijde zásadní, aby následky toho, když se to nepovede, nesl pouze a jenom ten, kdo riskuje,“ uvedl herec.

Neotálejte s výběrem nového dodavatele, vyzval zákazníky Bohemia Energy úřad

Ekonomika

„Dneska už víme, že se to celý hodně moc nepovedlo. Ovlivní to spousty lidem život. Sám patřím k tomu milionu zákazníků BE, kteří jim důvěřovali a využívali jejich služeb. Já ale ještě s tím cejchem navíc, že jsem účinkoval v oněch spotech. Přestože stojím mimo BE, vím že spoustě lidem jednoduše zůstávám s nimi spojený a souvisím s jejich průserem. A tak to zklamání, zlobu, naštvanost... nemilost... cítí i vůči nám s Markem (herec Marek Daniel, který ve spotech také účinkoval – pozn. red.). S tím už nic nenaděláme. Je mi to moc líto a všem, kdo cítí takové příkoří, se tímto omlouvám,“ sdílí Liška.

Bohemia Energy – největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku se zhruba 900 000 odběrnými místy – se rozhodla ukončit podnikatelskou činnost a dodávky elektřiny a plynu zákazníkům. Oznámila to 13. října s tím, že důvodem je přetrvávající extrémní růst energií na velkoobchodních trzích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám