Hlavní obsah

Neotálejte s výběrem nového dodavatele, vyzval zákazníky Bohemia Energy úřad

Aktualizováno

Energetický regulační úřad doporučuje zákazníkům padlé Bohemia Energy, aby si nového dodavatele vybrali co nejdříve. Je to pro ně cenově výhodnější. Tzv. dodavatel poslední instance (DPI), který jim elektřinu či plyn dodává, nyní slouží podle úřadu spíše jako záchranná síť, aby nezůstali bez energií.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fronty před zákaznickým centrem Pražské energetiky (PRE) a Pražské plynárenské v Jungmannově ulici

Článek

„Volba standardního ceníku je cenově výhodnější,” uvedl předseda ERÚ Stanislav Trávníček.

Lidé mohou řádnou smlouvu uzavřít s jakýmkoliv dodavatelem, i tím, který patří mezi tzv. DPI. Cena, kterou získají, bude velmi pravděpodobně nižší než ta u DPI. Ovšem velmi pravděpodobně také vyšší, než měli u Bohemia Energy. Ceny energií jdou totiž v posledních týdnech prudce nahoru.

Rady zákazníkům Bohemia Energy

Finance

Dodavatelem poslední instance jsou v případě dodávek elektrické energie v současné době v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části ČR), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever ČR). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek ČR). V režimu DPI budou lidem dodávat energie půl roku.

Šmejdi opět dokazují, proč si své jméno zaslouží. Znovu se vydávají za pracovníky našeho úřadu, nebo si rovnou vymýšlejí pohádky o úřadu zcela novém, který má pomáhat lidem.
Energetický regulační úřad

Trávníček v pátek  uvedl, že přechod na standardní produkty se vyplatí nejvíce zákazníkům s velkou spotřebou.

Pozor na šmejdy

Úřad také spotřebitele varuje před tzv. energošmejdy, kteří mohou situace využít. Lidem nabízejí pomoc s vyhledáním nového dodavatele. Mohou je tím ale jen dostat do problémů.

„Šmejdi opět dokazují, proč si své jméno zaslouží. Znovu se vydávají za pracovníky našeho úřadu, nebo si rovnou vymýšlejí pohádky o úřadu zcela novém, který má pomáhat lidem, kteří nyní spadají pod dodavatele poslední instance,” popsal ERÚ.

ČEZ: Převod do standardního ceníku mohou zákazníci Bohemia Energy provést on-line

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám