Hlavní obsah

Hasiči v Českém Švýcarsku prolévali ložiska, která odhalily drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v národním parku České Švýcarsko prolévali žhavá ložiska, která v neděli ráno odhalily drony v okolí Pravčické brány, Gabrieliny stezky a také na Stříbrném hřebenu. Během dne hlídky odhalily i další doutnající místa v oblasti Křídelní nebo Tetřeví stěny. Hasiči rozhrabávali a prolévali i doutnající místa na Bouřňáku a na Větrovci. V podvečer se objevila další žhavá místa u Pravčické brány, řekl Milan Rudolf, mluvčí hasičů Ústeckého kraje.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Dobrovolný hasič z Křešic na Děčínsku prochází Dlouhý důl nad Edmundovou (Tichou) soutěskou, kde hlídá část první oblasti předané hasiči správě parku po ukončení hašení požáru.

Článek

Náročné je podle něj zejména likvidovat doutnající místa na Křídelní stěně.  „Tam překopáváme terén a prolíváme ho vodou z vodních vaků, co hasiči nosí na zádech. Jde to hodně pomalu, protože tam nosíme přes kilometr vodu na zádech, není tam možné natáhnout hadicové vedení,“ uvedl mluvčí hasičů. Dopoledne pomáhaly prolévat terén také vrtulníky ze sousedního Německa. „Tam stále v Saském Švýcarsku hasí,“ dodal Rudolf.

Návrat turistů do Českého Švýcarska je zatím v nedohlednu

Cestování

Právě kvůli zatím neukončenému zásahu na německé straně zůstává uzavřený hraniční přechod v Hřensku, přestože silnice 62 do Hřenska je od soboty průjezdná. Dál do Německa směrem na Bad Schandau ale motoristé neprojedou, silnici blokuje těžká technika hasičů. „Hraniční přechod do Německa zůstává zavřený, na německé straně dohašují, uzavřená je i cesta po Labi,“ řekla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Zavřený podle ní zůstane přechod nejméně do pondělí.

Hasiči ohlásili likvidaci požáru v Českém Švýcarsku

Krimi

Turisté se do osad a západní části parku nedostanou, ministerstvo životního prostředí prodloužilo v pátek omezení vstupu do národního parku České Švýcarsko až do konce prázdnin. Přes noc je park zcela zavřený, od 21:00 do ranních 6:00 je tam vstup zakázán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám