Hlavní obsah

Hamáček k tvrdým zásahům policistů: Stojím za nimi

– Praha

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se postavil za policisty, kteří v minulých dnech provedli zákroky proti civilistům bez nasazené roušky či respirátoru. „Dokud nebude policistům cokoli prokázáno, tak za nimi stojím,“ prohlásil v pondělí. Zásahy se ale podle něj musí prověřit.

Hamáček se postavil za policistyVideo: Novinky

 
Článek

V sobotu zpacifikovali policisté muže bez roušky v Českých Budějovicích, povaleného na zemi ho drželi asi dvě minuty.

Policistovi ujely nervy a tvrdě sundal provokatéra. Je stále ve službě

Krimi

Roušku si odmítla nasadit i přítomná žena, která se s policisty přela o dodržení bezpečné vzdálenosti a odmítala, aby se k ní přiblížili. Proti ní policie sílu nepoužila.

Další incidenty se odehrály v minulých dnech v Ostravě a v Uherském Hradišti.

Další vyšinutý zákrok policie před malým dítětem

Krimi

„Policie musí postupovat podle zákona a občané musí dodržovat zákony. Pokud kdokoli z této premisy uhne, tak musí být potrestán,“ uvedl na brífinku ministrů za sociální demokracii Hamáček.

Podle něj jsou všechny zákroky nyní prověřovány. „Stojím o to, aby se každý zásah prověřil, ale dokud nebude policistům cokoli prokázáno, tak za nimi stojím,“ dodal vicepremiér.

Policisté v Ostravě tvrdě zasáhli proti ženě bez roušky. Zaklekli na ni tři

Krimi

V obcích a městech platí od března povinnost mít nasazenou roušku i ve chvíli, kdy se člověk pohybuje na ulici sám. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) minulý týden ve Sněmovně hájil opatření tím, že dávat v tomto případě výjimku by situaci zkomplikovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám