Hlavní obsah

Policisté v Ostravě tvrdě zasáhli proti ženě bez roušky. Zaklekli na ni tři

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Matku v úterý zpacifikovala trojice strážníků spolu s policisty v Ostravě. Žena neměla nasazenou žádnou ochranu úst ani nosu, odmítala si ji nasadit. Skončila na zemi, kde na ni hlídky zaklekly. Měla přitom u sebe malé dítě.

Zpacifikování ženy v OstravěVideo: Facebook P. M.

 
Článek

K případu, který vzbudil díky videu rozruch na sociálních sítích, došlo v odpoledních hodinách poblíž náměstí Václava Vacka v Ostravě-Porubě. „Strážníci nás požádali o ztotožnění ženy, která odmítala prokázat svoji totožnost a porušovala mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví. Podle zjištěných informací od hlídky městské policie žena neměla zakryté dýchací cesty,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Chlapec v Berouně neměl roušku a neuposlechl výzvu. Strážníci ho zpacifikovali

Krimi

Také policisté ženu několikrát vyzvali k prokázání totožnosti. „Což neustále odmítala. Chovala se nevhodně, byla vulgární a agresivní,“ popsala mluvčí s tím, že vzhledem k vyvíjející se situaci na místě policisté ženu poučili, že k prokázání totožnosti bude předvedena na místní obvodní oddělení, a pokud neuposlechne, že proti ní použijí donucovací prostředky.

Partnerská hádka v Ostravě skončila smrtí muže

Krimi

„Žena kladla aktivní odpor, a proto ji policisté museli zajistit. Byla převezena na policejní služebnu a po prověření její totožnosti propuštěna. Je důvodně podezřelá ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku,“ nastínila Viačková.

Incident se ženou v Ostravě z pohledu strážníkůVideo: MP Ostrava

Přestupek v souvislosti s porušením mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví řeší policisté spolu se strážníky z městské policie. Žena dechovou zkoušku na alkohol odmítla, dítě si na místě převzala její známá.

Za výbuchem domu v Ostravě je zřejmě varna drog. Policie má podezřelého

Krimi

Podle strážníků došlo k zákroku v lokalitě, ve které dochází k častému porušování vládních nařízení v podobě konzumace alkoholu na veřejnosti a nenošení roušek.

„Strážníci po dobu více než deseti minut před provedením samotného zákroku s paní asertivně komunikovali a zároveň ji trpělivě vysvětlovali rozsah porušení vládních nařízení. Ta neměla nasazenu roušku a konzumovala na místě veřejně přístupném alkohol,“ popsal mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů.

Uvedl, že žena po celou tuto dobu se strážníky odmítala komunikovat a opakovaně odmítla prokázat svou totožnost. „Následně neuposlechla zákonné výzvy k setrvání na místě do doby příjezdu policie, kterou strážníci na místo přivolali k provedení ztotožnění osoby,“ nastínil a dodal, že samotný zákrok už provedli policisté ve spolupráci se strážníky.

„V současné chvíli je z rozhodnutí vedení Městské policie Ostrava samotný zákrok i postup strážníků předmětem interní kontroly. O jejím výsledku budeme veřejnost informovat,“ připojil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám