Hlavní obsah

Dokument o sexuálních predátorech V síti půjde do kin ve dvou verzích

Novinky, Lenka Hloušková

Hned dvě verze dokumentu V síti se rozhodli tvůrci vyslat do českých kin. Oficiální premiéru si odbudou 27. února. Stominutový dokument bude přístupný lidem od patnácti let. Kratší verze trvající 63 minut V síti: Za školou cílí už na děti od dvanácti let. Ve středu také filmaři zveřejnili i novou ukázku ze snímku.

Trailer k filmu V sítiVideo: Aerofilms

 
Článek

Režiséři Barbora Chalupová a Vít Klusák vysvětlují dvě verze dokumentu tím, že chtějí, aby se dokument dostal hlavně k těm, kterých se týká. Tedy k potenciálně ohroženým dětem, které hledají na různých sociálních sítích nové kamarády, ovšem záhy se ocitají v hledáčku sexuálních predátorů.

„Proto jsme připravili verzi V síti: Za školou, která bude přístupná od 12 let a kina ji budou uvádět spíše v odpoledních časech. Jde o výběr dramatických scén z velkého filmu, které jsou doplněné o vstupy našich hereček. Tereza, Sabina a Anežka v nich mladším divákům radí, co v takových vypjatých situacích dělat a na koho se obrátit,“ vysvětluje Klusák.

Předprodej vstupenek běží

Předprodej vstupenek na obě verze filmu postupně spouštějí kina po celé republice včetně multikin. V síti: Za školou je zároveň páteří připravované osvětové kampaně.

Školy si mohou projekci této verze pro žáky od druhého stupně ZŠ objednat přes svého kinaře nebo u distributora, společnosti Aerofilms.

Foto: Aerofilms

Tři dospělé ženy vystupují v dokumentu V síti jako dvanáctileté dívky. Anežka Pithartová, Tereza Těžká a Sabina Dlouhá (zleva). A režisér Vít Klusák.

Režiséři, herečky a experti jsou připraveni od premiéry až do konce školního roku jezdit společně s filmem po Česku.

Foto: Aerofilms

Tři dospělé ženy vystupují v dokumentu V síti jako dvanáctileté dívky. Anežka Pithartová, Tereza Těžká a Sabina Dlouhá (zleva).

„Máme za sebou už několik předpremiér a projekcí pro učitele, ale ta pro děti z jedné základky patřila mezi ty vůbec nejlepší díky tomu, jak zajímavými otázkami nás zahrnuly,“ říká herečka Anežka Pithartová.

 Nebojte se, přijďte do kina

Přístupnost u standardní celovečerní verze V síti se po dohodě s psychology a odborníky posunula na 15 let.

Foto: Aerofilms

Tři dospělé ženy vystupují v dokumentu V síti jako dvanáctileté dívky. Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá (viděno zleva).

„Často teď slýcháme, že se někdo nezvládne podívat ani na ukázku, natož na celý film. Bude to nejspíš tím, že většina diváků netuší, že i takový film, jako je V síti, může být dojemný, nebo dokonce vtipný,“ uzavírá Vít Klusák.

V síti aneb Když 2500 mužů na internetu loví tři dvanáctileté dívky

Film

Anketa

Chodíte do kina na filmy, které řeší naléhavé společenské problémy?
Ano
41,5 %
Ne
58,5 %
Celkem hlasovalo 3887 čtenářů.

V síti

  • 3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 sexuálních predátorů. Experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu.
  • Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání.
  • Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias "dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností.
  • Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám