Hlavní obsah

Chce být Bartoš po volbách premiérem? Poslechněte si, co řekl redaktoru Práva

Právo, Zdeněk Porybný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš se dnes nevybíravě pustil do redakce Práva za údajně zmanipulovaný titulek jeho odpovědi na otázku, zda je připraven po případném výrazném volebním úspěchu koalice Pirátů s hnutím STAN ucházet se o funkci českého premiéra. Ten zněl: Bartoš: Chci být lídrem koalice se STAN a příštím premiérem.

Ivan Bartoš v rozhovoru pro deník PrávoVideo: Právo

 
Článek

„Podle mě je to manipulace a profesní vostuda,“ napsal nejprve na facebooku a pak na twitteru s tím, že toto nikdy neřekl. Pochválil sice redaktora za „velmi věcný a precizně zpracovaný rozhovor“, ale napadl vedení redakce včetně šéfredaktora: „Není to poprvé, jak se editor či šéfredaktor popasovává s tím, že do dvou hlavních titulků, včetně titulní strany dá něco, co jsem nikdy neřekl,“ uvedl.

Novinové titulky nemusí a obvykle ani nejsou přesným přepisem často složitých souvětí politiků, ale jejich zkratkou. Důležité je, aby správně vyjádřily jejich smysl. Jestliže politik na otázku, zda je připraven být premiérem v případě, že koalici Pirátů a STAN vynesou volby na pozici, jakou má dnes ve Sněmovně ANO, odpoví doslova „budu-li lídrem a výrazně uspějeme, tuto výzvu přijmu“, pak je k podivu, co mu na titulku vadí. Snad že se polekal vlastní odvahy přiznat, že cílí na vrcholný exekutivní post ve státě?

Bartoš: Chci být lídrem koalice se STAN a příštím premiérem

Domácí

Pokud chce předseda Pirátů mistrovat novináře za každý titulek, který mu nejde pod nos, tak se musí smířit s tím, že jeho slova se mu budou vracet tak, aby si každý mohl udělat obrázek o tom, jak pevné má nervy a jak by se zachoval coby premiér v případě větších problémů, než je jeden titulek v novinách.

Co k tomu šéf Pirátů řekl, si můžete poslechnout na audiozáznamu telefonátu s redaktorem Práva ze středečního večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám