Hlavní obsah

Česko pošle na Ukrajinu další zbraně za 17 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo obrany daruje Ukrajině další zbraně či munici v hodnotě 17 milionů korun. Na svém mimořádném čtvrtečním jednání to schválila vláda.

Foto: Novinky

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS)

Článek

Zbraně a munici, jež zamíří na Ukrajinu, která již týden čelí invazi ruských vojsk, stát dostal darem od tuzemských zbrojařských firem. Konkrétně jde o stovky kulometů, útočné pušky, samopaly, více než 100 tisíc nábojů a zhruba tisíc taktických rukavic od společností Česká zbrojovka, Holík International, DSS a Sellier & Bellot.

„Děkuji zástupcům všech zapojených zbrojařských firem, že v této nelehké době našli během několika dní materiál, který Ukrajina nutně potřebuje k obraně proti Putinově agresi,“ uvedla k daru ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

Nynější dodávka zbraní není první. V minulých dnech kabinet rozhodl a již odeslal blíže nespecifikované dodávky zbraní a vojenského materiálu za zhruba 650 milionů korun. Kromě nejrůznějších zbraní, munice a dalšího vojenského materiálu šlo také o zdravotnický materiál z armádních zásob.

Na zbraně pro Ukrajinu již lidé poslali 316 milionů korun

Domácí

O konkrétní věci Česko požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám