Hlavní obsah

Bárta věnoval Kočí šátek za 15 tisíc korun

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pikantní majetkové přiznání poslala do Sněmovny bývalá véčkařka Kristýna Kočí. Mezi dárky, které uvedla, je luxusní šátek Hermés, jehož hodnotu odhadla na 15 tisíc korun. Dárcem je „pan Vít Bárta“, který byl nepravomocně odsouzen za uplácení Jaroslava Škárky a právě Kočí. Poslanec David Rath poslal přiznání svého majetku z vazby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kristýna Kočí

Článek

I přes pobyt ve vazební věznici David Rath dostál zákonné povinnosti, která poslancům a senátorům ukládá do konce června zveřejnit vlastní majetkové poměry. Do Sněmovny bylo doručeno jeho přiznání, ve kterém uvádí, že si loni vedle svého poslaneckého příjmu vydělal 1 776 680 korun.

Největší část tvoří jeho plat hejtmana, který činil 1,185 miliónu. Další příjmy mu zajistil pronájem nemovitostí – 530 tisíc – a lékařská praxe. Rath přiznal, že do koupě domu, kde je polovičním spoluvlastníkem, investoval 1,75 miliónu.

Spoluvlastnictví domu z jedné třetiny přiznala také vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM). Dům a pozemek na Malé Straně dostala od matky. Hodnotu darů neuvedla.  

Reklama

Výběr článků

Načítám