Hlavní obsah

Babiš podstoupil operaci

Aktualizováno

Předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš podstoupil ve středu plánovanou operaci. S odkazem na Babišovo vyjádření to uvedla Frekvence 1.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Jsem v pořádku, pár dní teď budu ležet,“ citovala Babiše stanice.

Bývalý premiér operační zákrok avizoval už v úterý. „Já zítra (ve středu) podstoupím nějaký operační zákrok, který ale nemá nic společného s tím, co se mi přihodilo minule..., to znamená to, že se mi zablokovalo tenké střevo a že jsem byl v bezvědomí,“ řekl Babiš Frekvenci 1.

Zákrok nespecifikoval. Dodal jen, že do IKEM bude docházet na vyšetření.

Babiš musí do IKEM, nepojede kvůli tomu za Orbánem

Domácí

V úterý také expremiér uvedl, že se do nemocnice vrací proto, že lékaři chtějí zjistit, co bylo příčinou ztráty vědomí. „Já se cítím dobře, ale lékaři by rádi zjistili, co bylo příčinou toho mého stavu... ...Dopadlo to dobře, nebyl jsem na operaci, ale lékaři trvají na nějakých dalších vyšetřeních v IKEMu,“ uvedl v úterý poslanec, který je šéfem nejsilnějšího opozičního hnutí.

Babiše 11. března převezla sanitka do IKEM poté, co se mu po jídle udělalo špatně, nakrátko ztratil vědomí a kolegové mu museli poskytnout první pomoc. Zmínil tehdy, že měl také částečnou střevní neprůchodnost, která může mít víc důvodů. Po týdnu ho lékaři propustili s tím, že musí absolvovat další vyšetření. Hospitalizace ale už nutná podle něj nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám