Hlavní obsah

Aktualizovaný semafor: K červené Praze přibyly tři okresy

Novinky, jas

Do červeného stupně značícího komunitní přenos se k Praze přidaly i okresy Uherské Hradiště, Praha-západ a Praha-východ. Semafor opatření ke konaviru zveřejnil v pátek ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Aktualizovaný semafor

Článek

Ve druhém oranžovém stupni, který znamená počínající komunitní přenos, je momentálně 56 okresů.

Výskyt nákazy bez komunitního přenosu, který je příznačný pro první zelený stupeň, je zařazeno 18 okresů. Jedná se o České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Písek, Prachatice, Strakonice, Domažlice, Jablonec nad Nisou, Semily, Jičín, Trutnov, Žďár nad Sázavou, Jeseník, Bruntál, Tachov, Louny, Česká Lípa a Rychnov nad Kněžnou.

Ministerstvo zveřejní data o covidu a strategii, jak postupovat dál

Domácí

„V Praze stále pokračuje negativní trend onemocnění covidu-19. Denní průměrný přírůstek za poslední týden činní 430 případů, tj. 32 případů na 100 tisíc obyvatel. Neměnné zůstává, že pozitivní případy jsou tvořené zejména mladší generací. Pozitivní případy souvisí také především se školami a školními aktivitami spojenými s trávením volného času,“ uvedla k vývoji v metropoli hlavní hygienička Jarmila Rážová.

Kvůli narůstajícímu počtu případů začne od pondělí platit nouzový stav. V červených a oranžových regionech se na dva týdny uzavřou střední a vysoké školy. Platit budu i další opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám