Hlavní obsah

Nacher končí spolupráci s Kleslovou

– Praha

Poslanec a pražský zastupitel hnutí ANO Patrik Nacher nebude spolupracovat s kontroverzní političkou Radmilou Kleslovou. Nacher to řekl v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec ANO Patrik Nacher

Článek

Nacher chtěl podle svých slov angažováním Kleslové coby své poslanecké asistentky spojit dvě skupiny uvnitř pražské organizace hnutí ANO. Jeden tábor je kolem Kleslové, druhý kolem končící primátorky Adriany Krnáčové.

„Nejspíš jsem udělal politickou chybu, ale lidsky si za svým rozhodnutím stojím. Tak ostré reakce mě ale opravdu překvapily. Připadám si, jako bych měl za asistenta dvojnásobného vraha,” konstatoval poslanec, který chtěl Kleslové platit 1000 korun měsíčně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně ANO Radmila Kleslová.

„Dohodli jsme se s paní Kleslovou, že ani jeden z nás to nemá zapotřebí, takže spolupráci jsme v pátek ukončili,” uvedl Nacher s odkazem na kritická vyjádření poukazující na minulost Kleslové.

Radmila Kleslová
Někdejší členka ČSSD přešla do hnutí ANO v roce 2014. Byla místopředsedkyně hnutí a v barvách ANO to dotáhla i na post starostky Prahy 10.Ve vysoké politice skončila poté, co v roce 2015 vyšlo najevo, že prostřednictvím své advokátní kanceláře poskytovala právní služby několika státním firmám najednou. Za ně měla od Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), Českých drah či ČEZ získávat měsíčně statisíce korun. Podle Pirátů navíc měla další statisíce získat díky působení v pražských firmách PRE a Pražská teplárenská.Poté, co obvinění vyšla najevo, čekal Kleslovou rychlý pád.Neméně kontroverzní byla i Kleslové minulost před listopadem 1989, kdy měla spolupracovat s komunistickou rozvědkou.

Kleslová měla Nacherovi podle jeho slov pomáhat s legislativou.

Rozhovor s Patrikem Nacherem najdete v sobotním vydání deníku Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám