Hlavní obsah

Babiš si ve druhém kole voleb nevybral a jede raději do zahraničí

Právo, Novinky, ren, jas, dan
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nezúčastní druhého kola senátních voleb. Novinkám uvedl, že má naplánovanou zahraniční cestu a navíc nepostoupil kandidát ANO, tudíž tentokrát k volbám nedorazí. Premiér by si musel vybrat senátora za obvod Benešov, kde do druhého kola postoupili Zdeněk Hraba (STAN) a Jiří Kozák (ODS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš volil minulý týden v Průhonicích, druhé kolo senátních voleb vynechá

Článek

„Mám dlouhodobě naplánovanou zahraniční cestu, na kterou po poledni odjíždím a navíc v mém obvodu nekandiduje v druhém kole kandidát hnutí ANO, takže tentokrát nepůjdu k volbám,” uvedl Novinkám Babiš.

„Z tohoto letiště odlétám za mojí dcerou, která studuje v zahraničí a já jsem jí to slíbil. My jsme se dávno neviděli,“ dodal později Babiš na letišti Vodochody, kde společnost Aero představovala svůj nový letoun.

Babiš neuvedl, koho z postupujících do druhého kola preferuje, a cesta do zahraničí jej možná zbavila dilematu, koho volit. Jeho hlasem by Hraba s Kozákem nepohrdli, byť kandidují za uskupení, která Babišovu hnutí nejsou příliš nakloněna.

„ANO byl jeden z důvodů, proč jsem šel do aktivní politiky, protože nesouhlasím s tím, jak pan Babiš vede republiku a jak se chová,” komentoval Kozák.

Hraba připustil, že by podporu ze strany premiéra vnímal jako důvěru ve své právnické schopnosti.

Minulý týden při hlasování v komunálních volbách a prvním kole senátních voleb byl Babiš s chotí ve volební místnosti v Průhonicích mezi prvními. Tehdy rovněž uvedl, že Senát je o osobnostech.

ANO má ve druhém kole senátních voleb celkem deset kandidátů, avšak z prvního místa postoupil do rozhodujícího jen Miroslav Adámek v Šumperku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám