Hlavní obsah

Babiš uvádí do úřadu nové ministry. Hamáček se nebrání radám Chovance

Novinky, jas, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) začal po jmenování nového kabinetu s uváděním nových ministrů do úřadů. Jako první se jednoho ze svých dvou ministerských postů ujal předseda ČSSD Jan Hamáček, který byl uveden na ministerstvo vnitra. Do Černínského paláce na ministerstvo zahraničí bude uveden ve čtvrtek ráno.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nový ministr vnitra Jan Hamáček přichází s premiérem Andrejem Babišem na ministerstvo vnitra.

Článek

Hamáček po převzetí resortu uvedl, že mezi jeho prvními úkoly bude vypořádání se s GDPR v rámci probíhajícího legislativního procesu. Velkými tématy podle něj také budou migrace, boj proti terorismu, spolupráce s ostatními státy EU i doladění rozpočtu.

Hamáček poděkoval policistům, hasičům i zaměstnancům České pošty i bývalému ministrovi Lubomíru Metnarovi (za ANO), který se přesouvá na resort obrany.

Hamáček: Chovance rád vyslechnu

Zda si nechá radit od bývalého ministra vnitra a současného poslance za ČSSD v Babišově vládě Milana Chovance, přesně neuvedl, ale pomoci se nebrání.

„Počítám s tím, že pokud mi budou chtít bývalí ministři za ČSSD poradit, budu čerpat z jejich zkušeností,“ uvedl Hamáček na resortu vnitra.

Po Hamáčkovi ve středu odpoledne následují ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD), ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO). Uveden ještě bude ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD).

Na zahraničí v půl sedmé ráno

Ve čtvrtek v 6:30 bude Hamáček uveden ještě do úřadu ministra zahraničí a hodinu poté bývalý ministr vnitra Lubomír Metnar (za ANO), ten převezme ministerstvo obrany. Další nově jmenovaní ministři budou do úřadů uvedeni v pátek. Zbývající, kteří ve svém resortu zůstávají, již oficiální uvádění do úřadu nečeká.

Babišovu vládu ve středu jmenoval na Pražském hradě prezident Miloš Zeman. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám