Hlavní obsah

Filipovi se to kvůli intrikám pomotalo v hlavě, míní Štěch

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) se důrazně ohradil proti slovům šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, který naznačil, že Miroslava Pocheho na post ministra zahraničí protežovali sociálnědemokratičtí senátoři. Na Filipovu adresu uvedl, že se mu vše pomotalo v důsledku intrik.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Senátu Milan Štěch

Článek

Štěcha se dotklo Filipovo vyjádření, podle něhož je stoupencem Pocheho. „Za Pochem stojí Milan Štěch. Senátorům se nelíbí, že referendum v ČSSD dopadlo tak, jak dopadlo. Proto tlačí pana Pocheho, aby ta vláda nakonec vůbec nebyla,“ řekl Filip. [celá zpráva]

„Musím konstatovat, že autorovi těchto slov se nejspíš v důsledku jeho intrikaření vše pomotalo v hlavě. Možná že důvodem je rychlý nástup léta,” uvedl Štěch s odkazem na článek v úterním Právu.

Štěch připomněl, že rozhodně nepatří k Pocheho fanouškům, a zmínil i senátorského kolegu Jiřího Dienstbiera, který kandidáta na post ministra zahraničí označil za „osobu bez morálních zásad patřící k pražským korupčním strukturám”. Dienstbier však zároveň poznamenal, že odmítání Pocheho nominace s poukazem na jeho údajně vstřícný postoj k uprchlíkům je nesmyslné. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zástupci ANO, ČSSD a KSČM jednali 7. května 2018 o případné vládní spolupráci. Na snímku Vojtěch Filip.

Šéf Senátu připomněl, že Pocheho nominaci posvětilo předsednictvo ČSSD, a pokud se neobjevily nové překážky, není důvod na ní něco měnit.

„Pokud se Vojtěch Filip prezentuje jako ochránce budoucí 'personální čistoty vlády', tak nechápu, že mu nevadí, a naopak silně podporuje, aby v čele vlády stál trestně stíhaný premiér a pravicový oligarcha,” připomněl Štěch skutečnost, že komunisté jsou ochotni tolerovat vládu, kterou vede kapitalista.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám