Hlavní obsah

Po teplejším lednu přijde běžné únorové počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po teplém lednu přijde průměrný únor, který potěší i lyžaře. Teploty se budou pohybovat kolem bodu mrazu nebo slabě nad ním.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

V neděli bude spíše zataženo až oblačno, nejvyšší denní teploty 5 až 9 stupňů Celsia. Pondělí bude nejteplejší z celého týdne. Teploty vystoupí na 9 až 13 stupňů, zpočátku zůstane obloha zatažená, ale během dne může být místy až polojasno.

Během úterý se čeká proměnlivá oblačnost a ojediněle přeháňky s teplotami 3 až 7 stupňů, ve středu polojasno až oblačno s nejvyššími denními teplotami 4 až 8 stupňů Celsia. Podobné počasí nás čeká i ve čtvrtek.

O víkendu přijde ochlazení. Čekají se denní teploty -1 až +4 stupně Celsia při zatažené obloze a na většině území má sněžit.

Po teplém lednu se tak teploty dostanou na dlouhodobý průměr. V únoru by se nejnižší noční teploty měly pohybovat převážně pod bodem mrazu a nejvyšší denní slabě nad bodem mrazu. Z hlediska srážek bude únor průměrný až slabě nadprůměrný.

Měsíční výhled nemůže předpovědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, popisuje spíše celkový charakter období. Rovněž nezachycuje regionální odlišnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám