Hlavní obsah

Bartík k Zemanovým výhradám a žalobě mlčí

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitel Brna-středu Svatopluk Bartík mlčí k výhradám prezidenta Miloše Zemana, který ho označil za „svini“ v souvislosti s tím, že komunální politik komentoval zdravotní stav hlavy státu. Radní městské části Brno-střed Bartík na svém Facebooku uvedl, že prezident trpí rakovinou v terminálním stadiu a zbývá mu maximálně sedm měsíců života.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský politik Svatopluk Bartík na archivním snímku

Článek

Bartík odmítl věc v pátek jakkoli komentovat. Právu sdělil, že k záležitosti řekl již vše.

Zeman ve čtvrtek v televizi Barrandov uvedl, že bude po Bartíkovi požadovat nejen omluvu, ale také pět miliónů korun jako odškodné. [celá zpráva]

Ani k tomu se ale zastupitel nevyjádřil.

Na Bartíkově profilu na sociální síti Facebook se od zveřejnění komentáře k prezidentově zdravotnímu stavu hromadí četné výtky lidí doplněné velmi ostrými nadávkami.

„Doufám, že skončíš na brněnském nádraží s lahváčem mezi bezdomovci. Nic jiného si ani nezasloužíš. A tu smyšlenou diagnózu přeji někomu z tvých nejbližších,“ napsal jeden z odpůrců komunálního politika na jeho profil pod komentář, v němž Bartík uvádí, že veřejnost má „zásadní právo znát zdravotní stav nejvyššího ústavního činitele“.

Komentář končí Bartíkovým konstatováním, že Zeman o svém zdraví neříká pravdu.

Anketa

Měla by podle vás veřejnost znát skutečný zdravotní stav prezidenta?
Ano
85,2 %
Ne
14,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3734 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám