Hlavní obsah

Zeman bude nově jezdit i kodiaqem. Popelník v něm nemá

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman bude nově jezdit vozem Škoda Kodiaq. Automobil převzal ve čtvrtek na Pražském hradě, informoval mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman vůz podle něj využije především při cestách do krajů nebo na lánský zámek.

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman převzal na Pražském hradě nový vůz Škoda Kodiaq.

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman převzal ve čtvrtek dne 20. července 2017 na Pražském hradě nový vůz Škoda Kodiaq. Předání se zúčastnili představitelé společnosti Škoda Auto a.s., která automobil zapůjčila,“ informoval Ovčáček.

Automobil má prezident zapůjčený, stejně jako Škodu Superb, kterým jezdí od roku 2013. Superb bude Zeman využívat i nadále.

„Nový vůz bude využíván například při krajských cestách, které obsahují celou řadu přejezdů, někdy až hodinových. Bude využíván i při přepravě pana prezidenta z Hradu na zámek v Lánech,“ sdělil Novinkám Ovčáček.

Kodiaq podle mluvčího nemá žádnou speciální „prezidentskou“ úpravu. Není v něm ani popelník. „Pan prezident ve voze zásadně nekouří,“ podotkl Ovčáček. Zeman se netají tím, že je vášnivým kuřákem.

Reklama

Výběr článků

Načítám